Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Στο ψυχιατρείο ο αρχιφύλακας


Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται ο 38χρονος αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων, ο οποίος πυροβόλησε τραυματίζοντας σοβαρά τον ιδιωτικό φρουρό της οικίας του Αμερικανού πρέσβη. Ο 38χρονος, μετά την απολογία του ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας, κρίθηκε προφυλακιστέος. Η απολογία του ήταν επί της ουσίας τυπική, και διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, η κατάσταση της ψυχικής του υγείας έχει επιδεινωθεί το τελευταίο 24ωρο. Οι συνήγοροι ζήτησαν προφορικά από την ανακρίτρια ο κατηγορούμενος να κρατηθεί σε δημόσιο ψυχιατρείο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν έχει καταρτισθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Κατά την απολογία του, ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι «φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να έρχεται προς το μέρος του οπλισμένο και πυροβόλησε στον αέρα».
Χθες κατέθεσε και η μητέρα του 38χρονου, η οποία επανέλαβε τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει ενώπιον των αστυνομικών, σύμφωνα με τους οποίους ο γιος της έπασχε από άγχος, το οποίο ξεκίνησε όταν η 17Ν είχε χτυπήσει με ρουκέτα την αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με την κατάθεσή της το αίσθημα αυτό εντάθηκε μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο. «Φοβόταν μήπως του επιτεθούν. Μάνα, θα μας σκοτώσουν, μου έλεγε». Ο 38χρονος σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε πριν από οκτώ μέρες επισκεφθεί ψυχίατρο. «Του έδωσε ένα χάπι, το οποίο έπαιρνε κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό που έγινε έχει να κάνει με το άγχος και το φόβο που νιώθει». «Δεν έχει πειράξει κανέναν άνθρωπο. Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού, ελπίζω να γίνει καλά», κατέληξε η μητέρα. Ο 38χρονος έχει εξεταστεί και από ψυχίατρο της αστυνομίας, ο οποίος διέγνωσε ψυχωσική συνδρομή σχιζοφρενικού τύπου. Χθες, εξάλλου χειρουργήθηκε ο ιδιωτικός φρουρός προκειμένου να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει προκαλέσει συντριπτικά κατάγματα στην άνω και κάτω γνάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου