Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Φαντάρος Γιάννης Παπαγιάννης..



Λυκόπουλο, λοιπόν, ο Γιάννης Παπαγιάννης...! Είπε στη φίλη του, δηλαδή στην κ. Δρούζα, ότι έκανε 8 μήνες θητεία στην παραμεθόριο και τέσσερις στην Αθήνα, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γεράσιμος Αρσένης. Μόνο που όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης, η θητεία στο Στρατό Ξηράς ήταν 19 μήνες. Ο Γιάννης Παπαγιάννης ξέχασε 7 μήνες. Εκτός αν ήταν προστάτης οικογενείας. Ας απαντήσει.Τον Ιανουάριο του 1993 έκανε μετάταξη από την πολεμική αεροπορία στον Στρατό Ξηράς (που τότε η θητεία ήταν μικρότερη). Για την ακρίβεια η θητεία στον Στρατό Ξηράς ήταν 19 μήνες. Αλλά όπως δήλωσε ο Γιάννης Παπαγιάννης, «έκανε Στρατό» 12 μήνες.



Πάμε παρακάτω: Την μετάταξη, την πήρε, επειδή η θητεία στην πολεμική αεροπορία ήταν 21 μήνες – όπως του είχε έρθει το «χαρτί» – και στο Πολεμικό Ναυτικό 23 μήνες.



Τον Μάρτιο του 1993 κατατάχθηκε με την 93 Β ΕΣΣΟ στο κέντρο Χαϊδαρίου (Διαβιβάσεις).Αμέσως μετά την εκπαίδευσή του τον Μάιο του 1993 , μετατέθηκε … δυσμενώς στην παραμεθόριο … «Χολαργού», στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ, σημερινό ΕΠΥΕΘΑ.



Όπως αναφέρουν οι πηγές μας, υπηρετούσε στο γραφείο του τότε ΥΠΕΘΑ κου Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 (τις οποίες είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ) ο Γιάννης Παπαγιάννης είχε παραμείνει αμετακίνητος με ΥΠΕΘΑ τον Γεράσιμο Αρσένη.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης απολύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1994, από την ίδια μονάδα του Πενταγώνου (Τάγμα ΓΕΕΘΑ) ως στρατιώτης διαβάσεων με ειδικότητα τυφεκιοφόρος – δημοσιογράφος.Την ίδια περίοδο εκτελούσε χρέη συνεργάτη της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού στην οδό Λυκείου, με Γραμματέα τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο.



Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαγιάννης, υπηρέτησε με ζήλο την πατρίδα, μεταξύ Χολαργού και Πενταγώνου.

Με εκτίμηση
pressonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου