Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ο Καραμανλής στη βάση πυροσβεστικών αεροσκαφών


Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των πυροσβεστικών αεροσκαφών τόσο στη δασοπυρόσβεση όσο και στην αερομεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός χαιρέτησε έναν προς ένας του πιλότους και τα πληρώματα στη βάση πυροσβεστικών αεροσκαφών της Ελευσίνας και εξήρε το θάρρος και την αυταπάρνηση τους:


«Σε όλους όσοι και αυτό το καλοκαίρι, σηκώνουν το βάρος της προστασίας των δασών μας, το μήνυμα που στέλνω είναι απλό και σαφές: Είμαστε μαζί σας. Σας στηρίζουμε. Σας εμπιστευόμαστε. Να ’στε καλά. Καλή δύναμη». Ο πρωθυπουργός ζήτησε εγρήγορση και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε πυρκαγιά:


«Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Κι εκεί που χάνεται από πυρκαγιές μια δασική έκταση, να προχωράμε άμεσα – όπως άλλωστε κάνουμε – σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που διασφαλίζουν ότι εκεί που ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος».


Λόγο της υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το σύνολο των ανδρών του πυροσβεστικού σώματος ενώ ήδη έχουν ξεπεράσει τις χίλιες ώρες πτήσης τα 41 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 12 ελικόπτερα.

1 σχόλιο: