Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Συντηρούν την προεδρολογία


Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στο ΙΚΑ και στο ΚΕΠ της Ηλιούπολης είχαν προεκλογικό χρώμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο κ. Καραμανλής πριν από ενάμιση μήνα από τις Βρυξέλλες είχε δηλώσει ότι δεν τον απασχολούν οι εκλογές, για να κατηγορήσει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ ότι «με τη στάση του προκάλεσε την εκλογολογία».


Ο κ. Αντώναρος επικαλέστηκε τη γνώμη ορισμένων συνταγματολόγων για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «παίζει ένα επικίνδυνο, δυσάρεστο και απολύτως καταδικαστέο παιχνίδι με τους θεσμούς. Το Σύνταγμα -συνέχισε- δεν εφαρμόζεται κατ' επιλογήν ή κατά το γούστο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου».



Παπαρήγα και ΣΥΝ


Για το θέμα ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα και είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα ανεχθεί «να βάλουν (τα δύο μεγάλα κόμματα) τα λαϊκά στρώματα να διαλέξουν ποιος είναι ο χειρότερος, ποιος είναι ο λιγότερο βάρβαρος».


Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ανδρέας Καρίτζης επέκρινε και τα δύο μεγάλα κόμματα που «αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ξεκίνησε τη συζήτηση για την εκλογολογία. Αυτή η στάση -πρόσθεσε- αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια αδιέξοδα». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου