Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Στον Κορυδαλλό ο Σκαρπέλης


Συγκατηγορούμενό του -πρώην στέλεχος της Siemens- κατονόμασε ο Γιώργος Σκαρπέλης κατά την 4ωρη απολογία του ως το πρόσωπο που αποδέχτηκε από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας και διακίνησε χρηματικά ποσά ύψους 3,8 εκατ. ευρώ με το κωδικό όνομα "FRANZ".

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το 1997, ενώπιον του ανακριτή Ζαγοριανού υποστήριξε ότι "το λογαριασμό με τον κωδικό FRANZ δεν τον άνοιξα ούτε ποτέ τον διαχειρίστηκα. Εν αγνοία μου άλλο πρόσωπο χρησιμοποιείσαι τα στοιχεία μου και διακινούσε χρήματα μέσω αυτού του λογαριασμού".

Ο 67χρονος κατηγορούμενος μάλιστα ζήτησε γραφολογική εξέταση του εγγράφου που εμφανίζει αριθμό φαξ με τον οποίο όπως ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του έστελνε εντολές για διακίνηση ποσών τόσο σε δικούς του λογαριασμούς όσο και σε άλλα πρόσωπα.

Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, τον οποίο μάλιστα είχε μηνύσει καθώς εκείνος δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση των εγγράφων όλης της δικογραφίας, ο Γιώργος Σκαρπέλης αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Γιώργος Σκαρπέλης πήρε και πάλι το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού ενώ οι συνήγοροί του προσέφυγαν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου