Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο Βουλγαράκης...


Καμιά φορά λένε ότι αν είναι να κάνεις κάτι κάντο στην ώρα του, αλλιώς μην το κάνεις καθόλου. Αυτή η φράση ταιριάζει «γάντι» στη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Νέα Δημοκρατία.

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο σήμερα. Το πολιτικό σκηνικό θα ήταν τελείως διαφορετικό, αν ο Πρωθυπουργός είχε κρατήσει τελείως διαφορετική στάση στη συνέντευξη τύπου το προηγούμενο Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Αν με ρωτάτε τι έπρεπε να κάνει θα σας απαντήσω με δύο λέξεις:ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.. Να μην είχε καλύψει δηλαδή, όλους αυτούς που με τη συμπεριφορά τους έβλαψαν τη παράταξη και πλήγωσαν τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον λοιπόν τα συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατρίας, που συνηθίζω να τους χαρακτηρίζω καρεκλοκένταυρους, δεν είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν από τους υπουργικούς θώκους που κατείχαν, θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να τους έχει παραιτήσει από μόνος του. Δεν κατηγορώ εξ’ ολοκλήρου τον Πρωθυπουργό καθώς ο άνθρωπος δεν ήξερε με ποιους είχε να κάνει. Πιστεύετε μπορούσε να φανταστεί ότι την ώρα που ο ίδιος έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στη Ραφήνα, σεμνός και ταπεινός, οι άλλοι θα έκαναν τον γύρω του Ιουνίου σκαφάτοι; Όχι δεν μπορούσε, αλλά από τη στιγμή που το έμαθε θα έπρεπε να τους απομακρύνει χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Πολύ συγκινητική η επιστολή παραίτησης του κ. Βουλγαράκη. Θα έλεγα ότι στην αρχή με έπεισε. Όταν όμως είδα την εμφάνιση του σε πρωινό το ίδιο πρωί όπου δήλωνε με σιγουριά ότι θα είναι υποψήφιος, κατάλαβα ότι ο κ. Βουλγαράκης παραιτήθηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν σίγουρος ότι θα τον κόψουν από τα ψηφοδέλτια. Για να φύγει λοιπόν με ψηλά το κεφάλι παραιτήθηκε από μόνος του. Σωστή κίνηση στο λάθος όμως το timing.. Αν είχε παραιτηθεί νωρίτερα και όταν λέω νωρίτερα εννοώ τον περασμένο Αύγουστο, αφενός μεν θα ήταν πολύ πιθανό να ήταν υποψήφιος στις 4 Οκτωβρίου και αφετέρου, δεν θα έκανε τόσο μεγάλο κακό στο κόμμα που τον ανέδειξε και τον έκανε γνωστό στο κόσμο. Βασικές στρατηγικές επικοινωνιακής πολιτικής που δυστυχώς πρέπει να είναι άγνωστες στο κ. Βουλγαράκη και στους επιτελείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου