Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Τι δεν μας απάντησε ο ΓΑΠ στη ΔΕΘ..


Ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ ήταν αποκαρδιωτικός. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος θέλει αλλά δεν μπορεί.. Νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα. Προσπάθησε να πείσει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι βασικές μας παρατηρήσεις είναι τρεις:

Που θα βρει τα χρήματα για να στηρίξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους μικρομεσαίους, να δώσει αυξήσεις και επιδόματα αλληλεγγύης και να τονώσει την αγορά; Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δε μιλά για «καμένη γη»; Η μήπως θα δανειστεί κι άλλα χρήματα, όταν ο δανεισμός φέτος ξεπερνά τα 60 δις;

Με ποια μαγική συνταγή θα μπορέσει σε 100 ημέρες να ζωντανέψει τους φορολογικούς μηχανισμούς και να εισπράξει το κράτος αυτά που πρέπει; Επίσης, στην εφορία δεν χρωστάνε μόνο οι πλούσιοι, συνήθως οι μη έχοντες προσπαθούν να γλιτώσουν. Τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου δηλαδή, θα κυνηγήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για το οποία με άλλα μέτρα προσπαθεί να τονώσει; Από το ένα χέρι θα δίνει και από το άλλο θα παίρνει; Υπενθυμίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα των τελευταίων ετών που δεν έχουν εισπραχθεί μπορεί να φτάνουν τα 30 δις.

Πώς θα νοικοκυρέψει το –επί δεκαετίες- σπάταλο κράτος; Που θα γίνουν περικοπές στις δαπάνες όταν Παιδεία και Υγεία «φωνάζουν» για περισσότερα χρήματα; Θα κόψει τις υπουργικές Μερσεντές, τα ταξίδια με τους δεκάδες συμβούλους, τις επιτροπές και υποεπιτροπές και όλα όσα φουσκώνουν τον προϋπολογισμό;

Το πλέον κρίσιμο ερώτημα είναι, όμως, αν το ΠΑΣΟΚ φτιάξει κυβέρνηση, πώς θα κλείσει προϋπολογισμό για το 2010, όταν δεν υπάρχει ευρώ στο ταμείο και η Κομισιόν καραδοκεί; Εκτός κι αν η Λούκα ή ο Λουκάς έχουν κάνει deal με την Ευρωπαϊκή Ένωση για σιωπηρή παράταση προτού βρεθεί η οικονομία υπό τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Περιμένουμε απαντήσεις…
πηγή antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου