Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανανέωση στο Επικρατείας και φύγαμε για τελικό..


Από την προκήρυξη των εκλογών, κάθε μέρα που περνά βλέπουμε την ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ και ΠαΣοΚ να κλείνει.

Αυτό εξηγείται πολύ απλά αν σκεφτούμε ότι:

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ήταν συγκλονιστικός. Ίσως έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος. Θύμισε τον Καραμανλή που έπεισε τους πολίτες το 2004 ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα είναι καλύτερα διαβασμένα σε σχέση με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Εξάλλου το κόμμα που εκπροσωπούν έχει προγραμματικές θέσεις ξεκάθαρες και ρεαλιστικές, ενώ οι άλλοι φαίνεται ότι αυτά που λένε δεν τα πιστεύουν.

Η επιλογή του κ. Κουμουτσάκου στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος είναι πολύ σωστή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ευφράδεια λόγου και μεγάλη πείρα σε παρόμοια θέση. Μην ξεχνάτε ότι πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής ήταν εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών επί Μολυβιάτη και Μπακογιάννη. Έχει μάθει λοιπόν στις σκληρές διαπραγματεύσεις.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα και με μεγάλη προσοχή είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Οι παραιτήσεις Βουλγαράκη και Λιάπη βοήθησαν αλλά δεν αρκούν. Με απλά λόγια αν ο Πρωθυπουργός κάνει το «μπαμ» και αφήσει εκτός επικρατείας τους Έβερτ, Σουφλιά και Σιούφα και στη θέση τους βάλει πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία μπορούν να προσφέρουν πολλά στη κοινωνία, τότε η διαφορά θα κλείσει ακόμη περισσότερο.

Δεν είμαστε αχάριστοι και δεν ξεχνάμε όσα έχουν προσφέρει οι τρεις προαναφερθέντες στο κόμμα, αλλά για το καλό του κόμματος πρέπει να μείνουν εκτός. Το επικρατείας χρειάζεται ανανέωση και αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να γίνει.

1 σχόλιο: